Ons team

Ynze

voormalig directeur

grootaandeelhouder

Sinds 2014 ben ik directeur bij HANDS en heb ik het genoegen om dit prachtige team te mogen leiden. Los van onze telefooncounselors, vallen daar natuurlijk ook de fijne en goede mensen uit ons landelijk netwerk onder.

De kernwaarden die ik hierbij uitdraag zijn: anoniem en laagdrempelig, direct hulp en ruimte voor eigen ontwikkeling.

Zit u met een vraag of uitdaging? Schroom niet, we helpen u vlot en deskundig weer op weg.

Brenda
Brenda

counselor en zorgcoördinator

Als counselor en zorgcoördinator zorg ik ervoor dat cliënten de juiste hulp (op maat) krijgen. Het verbeteren van het welzijn van mijn cliënten staat dan ook voorop.

Als therapeut voel ik me bevoorrecht om deel uit te maken van iemands leven tijdens een periode van verandering, en de emotionele en mentale processen die hiermee gepaard gaan. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen hun innerlijke kracht terugvinden en nieuwe en gezonde keuzes voor zichzelf maken. Mijn motto: gezonde mensen, gezonde wereld!

 

Ik kijk ernaar uit om samen kennis te maken en te onderzoeken wat je nodig hebt bij het hervinden van je innerlijke kracht.

Carolien

counselor

Ik ben zelfstandig coach en counselor en heb drie dochters. Sinds 2016 ben ik nachtcounselor bij Hands.

 

Wat dit werk voor mij zo bijzonder maakt is dat gesprekken in de avond en nacht vaak een intiem karakter hebben, mensen nemen contact op wanneer ze zich geen raad meer weten. Je bent vaak de eerste persoon waaraan men datgene vertelt wat nu juist zo moeilijk is om over te praten en wat men liever verborgen houdt voor de buitenwereld. Doordat men anoniem kan bellen is het voor mensen vaak makkelijker om open te zijn, hierdoor kan ik ze nog beter helpen.

Ik bied vooral een luisterend oor en probeer mee te denken en te achterhalen wat iemand nodig heeft. Het feit dat mensen door deze gesprekken weer een sprankje hoop en perspectief zien voor de toekomst, maakt dit werk voor mij extra zinvol en speciaal.

Caspar

counselor

Als socioloog lijk ik misschien een vreemde eend in de bijt als het gaat om individuele cliëntgesprekken. Tegelijkertijd vind ik het daardoor juist extra interessant om wanneer relevant met de achtergrond van iemand rekening te houden.

 

Als counselor ben ik vaak het eerste aanspreekpunt voor cliënten. Dit feit alleen al maakt dat mensen vaak eindelijk eens compleet hun hart kunnen luchten, waar ze dit eerder niet konden, of aandurfden. Het feit dat onze diensten anoniem en telefonisch zijn maakt dat zeker zo'n eerste gesprek soms bijna het karakter van een biecht heeft, maar dit keer zonder schaamte of oordeel.

Romana

counselor

Wat ik vooral mooi vind aan het werken als counselor bij HANDS is dat een telefoongesprek gelijk heel persoonlijk kan zijn. De ene keer kort, maar krachtig, de andere keer lang en intensief, maar altijd als doel om met iemand in verbinding te komen en iemand verder op weg te kunnen helpen.

 

Het is fijn als iemand na een gesprek weer perspectief kan zien of wat rustiger is, of dat je iemand in beweging hebt kunnen krijgen om vervolgstappen te nemen.

Willem

counselor

Ik ben getrouwd en vader van drie kinderen.
Ondertussen ben ik bijna vier jaar werkzaam als counselor en als trainer voor HANDS.

 

Ik vind de verhalen van de mensen die bellen altijd interessant en ben nieuwsgierig naar wat er allemaal speelt in de situatie van de cliënt. Ik ga graag samen op zoek naar zaken waar je nog wel energie van krijgt of waar je een positief gevoel bij hebt. “Naast de beller gaan staan” en samen op zoek naar de oplossing zijn de belangrijkste dingen die ik voor iemand kan doen.

Marleen

administratief medewerker

Ik ben een alleenstaande moeder van twee jongens en woonachtig in Amsterdam.

Sinds 2017 ben ik werkzaam bij HANDS/Assissa als administratief medewerker en doe dit nog steeds met veel plezier. Als administratief medewerker heb ik weinig contact met cliënten, maar weet wel dat het belangrijk is om een luisterend oor te bieden aan de cliënten en daar waar je mogelijkheden liggen hen te helpen. Rustig, behulpzaam en vriendelijk blijven zijn mijn keywords.

Nathalie

directeur

Als behandelcoördinator heb ik de taak om het hele team counselors van HANDS aan te sturen, maar ook zorg ik ervoor dat cliënten de juiste hulp (op maat) krijgen.

Daarnaast zit ik zelf ook aan de telefoon. Het mooie aan dit werk vind ik het pure contact dat er is. Mensen zijn vaak opener in hun contact omdat we elkaar niet kunnen zien. Hierdoor hebben de gesprekken een bepaalde diepgang. Er op dat moment voor iemand zijn, dat iemand geheel belangeloos zijn hart kan luchten, is vaak al voldoende om iemand te helpen.

Annika

counselor

Ik ben van oorsprong een re-integratiecoach, met een fysiotherapeutische en arbeidsdeskundige achtergrond met ruime ervaring in het counselen, coachen en begeleiden van mensen met verschillende achtergronden en vaak langdurige fysieke en/of mentale klachten.  

Als counselor bij HANDS vind ik het belangrijk dat er een open en vertrouwelijke sfeer is waardoor cliënten hun verhaal aan mij kwijt kunnen en samen te kunnen kijken naar mogelijkheden en veranderingen.  

Ben

counselor

Het contact met een HANDS counselor is voor bijna iedereen die ik spreek een eerste stap op weg naar beter. Voor mij is het heel bijzonder dat ik in die gevallen, als volslagen onbekende, degene ben bij wie ze hun verhaal doen, en om te merken hoe spanning en onzekerheid geleidelijk aan plaats maken voor rust en verheldering.

 

Zo’n gesprek is nooit voor niks geweest. Ook als iemand nog niet klaar is om actie te ondernemen, brengt een gesprek je altijd dichter bij een oplossing.

 
Klik hier om je cookie akkoord in te trekken