top of page

Ons team

Nathalie_edited.jpg
Nathalie

directeur

Als behandelcoördinator heb ik de taak om het hele team counselors van HANDS aan te sturen, maar ook zorg ik ervoor dat cliënten de juiste hulp (op maat) krijgen.

Daarnaast zit ik zelf ook aan de telefoon. Het mooie aan dit werk vind ik het pure contact dat er is. Mensen zijn vaak opener in hun contact omdat we elkaar niet kunnen zien. Hierdoor hebben de gesprekken een bepaalde diepgang. Er op dat moment voor iemand zijn, dat iemand geheel belangeloos zijn hart kan luchten, is vaak al voldoende om iemand te helpen.

Ben

counselor

Het contact met een HANDS counselor is voor bijna iedereen die ik spreek een eerste stap op weg naar beter. Voor mij is het heel bijzonder dat ik in die gevallen, als volslagen onbekende, degene ben bij wie ze hun verhaal doen, en om te merken hoe spanning en onzekerheid geleidelijk aan plaats maken voor rust en verheldering.

 

Zo’n gesprek is nooit voor niks geweest. Ook als je nog niet klaar bent om actie te ondernemen, brengt een gesprek je altijd dichter bij een oplossing.

Carolien

counselor

Ik ben zelfstandig coach en counselor en heb drie dochters. Sinds 2016 ben ik nachtcounselor bij Hands.

 

Wat ik bijzonder vind is dat gesprekken in de avond en nacht vaak een intiem karakter hebben. Ik ben vaak de eerste persoon aan wie men datgene vertelt wat juist zo moeilijk is om te delen met de buitenwereld. De anonimiteit maakt het ook makkelijker om open te zijn, waardoor ik beter kan helpen.

Ik bied een luisterend oor en denk mee om te achterhalen wat iemand nodig heeft. Dat iemand door een gesprek weer hoop en perspectief kan gaan zien, maakt dit werk voor mij extra zinvol en speciaal.

Emma_edited.jpg
Emma

counselor

De telefoon vind ik een hele fijne manier van hulpverlening, het is heel laagdrempelig.

 

Omdat er geen wachttijden of afspraken zijn, kan ik helpen op het moment dat dat nodig is en de druk van de ketel halen. Zodat we daarna verder kunnen kijken naar oplossingen.

Ik ben open en nieuwsgierig en ben ervan overtuigd dat iedereen zelf de oplossing heeft, en dat ik er alleen maar ben voor een steuntje in de rug of een arm om de schouder.

Frits.jpg
Frits

counselor

Na tien jaar te hebben gewerkt als maatschappelijk werker, ben ik samen met een vriend een reisorganisatie begonnen. Een heerlijke tijd, maar ik kwam toen ook in contact met gokken. Wat begon als een leuke tijdsbesteding, werd steeds matelozer gokgedrag.

 

In de zomer van 2019 werd ik wakker en erkende dat ik een gokprobleem had en echt hulp nodig had. In Zuid Afrika volgde ik een intens hulptraject en sindsdien ben ik gokvrij.

 

Toen ik gevraagd werd om mijn ervaring in te zetten als counselor, hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb ervaren hoe helpend het kan zijn om ervaringen in te zetten bij mensen die zoeken naar mogelijkheden om de verslaving te doorbreken.

Ingrid.jpg
Ingrid

counselor

In mijn werk als coach en counselor werk ik oplossingsgericht. Ik ga uit van de kracht en kwaliteiten die elk mens in huis heeft. Mijn begeleiding is gericht op het samen vinden van concrete en werkbare oplossingen.

 
De ondersteuning die ik kan bieden als counselor bij HANDS sluit hier goed op aan. Ik kan praktische adviezen geven of helpen bij het vinden van de juiste hulpverlening in de buurt. Maar daarnaast bied ik vooral graag een luisterend oor. Ik vind het bijzonder om in de gesprekken te bemerken hoeveel kracht mensen hebben, ook als je je in een moeilijke situatie bevindt.

Romana_edited.jpg
Romana

counselor

Wat ik vooral mooi vind aan het werken als counselor bij HANDS is dat een telefoongesprek gelijk heel persoonlijk kan zijn. De ene keer kort, maar krachtig, de andere keer lang en intensief, maar altijd als doel om met iemand in verbinding te komen en iemand verder op weg te kunnen helpen.

 

Het is fijn als iemand na een gesprek weer perspectief kan zien of wat rustiger is, of dat je iemand in beweging hebt kunnen krijgen om vervolgstappen te nemen.

Marleen

administratief medewerker

Ik ben een alleenstaande moeder van twee jongens en woonachtig in Amsterdam.

Sinds 2017 ben ik werkzaam bij HANDS/Assissa als administratief medewerker en doe dit nog steeds met veel plezier. Als administratief medewerker heb ik weinig contact met cliënten, maar weet wel dat het belangrijk is om een luisterend oor te bieden aan de cliënten en daar waar je mogelijkheden liggen hen te helpen. Rustig, behulpzaam en vriendelijk blijven zijn mijn keywords.

IMG_1508_edited.jpg
Ynze

voormalig directeur

grootaandeelhouder

Als adviseur ben ik vooral betrokken op de achtergrond, als het gaat om technische uitdagingen of het bewaken van de kernwaarden: anoniem en laagdrempelig, direct hulp en ruimte voor eigen ontwikkeling.


Zo nu en dan draag ik een steentje bij als senior counselor, vooral bij communicatieproblematiek, arbeidsorganistorische vraagstukken, of als mediator.


Zit u met een vraag of uitdaging? Schroom niet, ons team helpt u vlot en deskundig weer op weg.

bottom of page
Klik hier om je cookie akkoord in te trekken